IMG_2399.JPG

Orthomoleculair Epigenetisch Huidtherapeut

Twee jaar geleden startte ik vol goede moed aan de opleiding Epigenetisch Huidtherapeut. Veel mensen verklaarden me voor gek. “Weer een opleiding?” Kreeg ik vaak als antwoord. De eerste les wist ik dat ik de goede beslissing had genomen. Wat een wereld ging er open. Eindelijk wat ik wilde weten, de uitleg die ik mensen vaak schuldig moest blijven voor diepgaander huidadvies.  

 

ONZE HUID VERTELT ONS ALLES

Ons lichaam is een wonderlijke uitvinding, alles staat in verbinding. En heel vaak ontbreekt dat inzicht in de hedendaagse manier van behandelen. “Snel een crèmetje” en je probleem is zo opgelost. Zoals bij alles is het zo dat een lapmiddeltje de oorzaak van het probleem niet aanpakt. Er is zoveel onwetendheid over wat we eten en op onze huid smeren. We kunnen best wel wat problemen vermijden door hier bewuster mee om te gaan.

 

Wist je trouwens dat 99% van de cosmeticaproducten op de markt niet voldoen aan de strenge eisen die als richtlijn door het eFIOW worden gegeven?  

En dat is nu het fijne aan deze opleiding, ik heb geleerd hoe je huid ons vertelt dat de oorzaken vaak veel dieper in ons lichaam te zoeken zijn. Ons haar en onze huid geven ons  de eerste signalen dat er iets mis is. Negeren we deze alarmbel, dan gaat het vaak van kwaad naar erger. Het goede nieuws is, ken je de oorzaak dan kan je deze ook aanpakken. En dat kan vaak op een natuurlijke manier, zonder antibiotica of andere zware medicijnen.

 

ROZENGEUR EN MANESCHIJN

Het is die twee jaar niet van een leien dakje gelopen. Want makkelijk was het zeker niet! Alle medische termen, de chemische processen, om nog maar te zwijgen van alle linken die je moet kunnen leggen om te tonen dat je de materie echt onder de knie hebt. Ik kon me weer heel goed inleven hoe de studenten zich voelden tijdens de blok… Ploeteren door de leerstof opnieuw  en opnieuw tot je het begrepen hebt. Maar wat was het dit waard! In ruil kreeg ik nieuwe inzichten die me van mijn sokken hebben geblazen. Heel veel AHA-momenten en heel veel van mijn klanten kwamen me meteen voor de geest en opeens waren de vraagtekens van eerder, de logica zelf.

 

Ik ben dan ook heel blij dat ik vandaag, 6 februari 2020 het nieuws heb gekregen dat ik mij vanaf nu Epigenetisch huidtherapeut mag noemen. De eerste in regio Westerlo.

Heb jij huidproblemen waar je geen raad mee weet, vertelt jou lichaam je iets, maar begrijp je niet wat het wilt zeggen? Kom zeker eens langs, we bekijken jou probleem in detail, geven je het best mogelijke advies en zoeken de passende oplossing.

Met dank aan het eFIOW (Epigenetisch Faché Instituut voor Orthomoleculaire Wetenschappen) en RainPharma.

IMG_2398.JPG
 
style="display:none;visibility:hidden">